Daniëlle Meskers

06-12590560

Brain Games

Ofwel Hersenwerk voor Honden. Net als mensen vinden ook honden het superleuk om puzzels op te lossen. Het is echt een genot om te zien hoe jouw hond de puzzel oplost. Uiteraard moet je de puzzels wel op een juist niveau en op de juiste manier aanbieden. Anders raakt je hond gefrustreerd en kan hij gaan slopen. Het geeft drukke honden rust en voldoening, helpt angstige honden te ontspannen, oudere honden blijven er fit door, jonge honden geeft het zelfvertrouwen, leert honden te concentreren en is een goede bezigheid voor zieke en/of geblesseerde honden die tijdelijk niet kunnen wandelen of mogen rennen en spelen.

 

 

Er is voor ieder type hond wel een leuk spel te bedenken. En vaak met simpele dingen die niets hoeven te kosten. Honden puzzelen met hun neus, ze zoeken de brokjes die verstopt zitten in de puzzel. Soms gebruiken ze hun poten, of ze trekken. Dat mag, als het maar geen slopen uit frustratie wordt. Dan is de puzzel te moeilijk.

Werken met de hersenen stimuleert de zintuigen, na c.a. 10 minuten puzzelen is de hond moe en voldaan. En dat met hun grootste hobby,….snuffelen!

 

Binnenkort weer workshops Brain Games : Meer weten? Kijk in de AGENDA .

 

hersenwerk voor hondenTijdens een workshop leer je van gediplomeerde instructrices ‘hersenwerk voor honden’ ,hoe je het puzzelen opbouwt, het verschil tussen diverse puzzels en je leert te kijken naar je hond en zijn emotie te herkennen. De workshop is geldig als instroom voor de opleiding ‘Coach hersenwerk voor Honden’.