Daniëlle Meskers

06-12590560

Massage voor Honden

Massage helpt honden om de balans in hun lijf te herstellen als dat verstoord is. Dit kan zowel een onbalans in gedrag zijn of een lichamelijk onbalans zijn. Door de massage wordt de huid en onderliggend bindweefsel, lymfe en bloedsysteem gestimuleerd waardoor afvalstoffen sneller weg kunnen en nieuwe voedingsstoffen makkelijker worden aangevoerd. Ook het zenuwstelsel en hormoonsysteem wordt geactiveerd wat een gunstig effect heeft op o.a de gemoedstoestand, concentratievermogen en gedag van de hond.

 

Een diepere laag in het lijf, de spieren, fascie en gewrichten, kunnen ook veel baat hebben bij een massage doordat verkrampingen en verklevingen verminderen doordat de doorbloeding verbeterd.

 

Algehele ontspanning bij je hond kan zo verschillende elementen in zijn lijf verbeteren. Wel is belangrijk dat de hond de tijd krijgt om te leren omgaan met de massagetechnieken zodat we kunnen werken vanuit rust en ontspanning. Soms zijn daar meerdere sessies voor nodig en ook kunt u als baasje daar een grote rol in betekenen. Geduld en het herkennen van stresssignalen spelen een grote rol.

Als u uw hond wil laten masseren gaan we allereerst op zoek naar de aandachtsgebieden, dit doen we mbv een intake formulier, intakesessie, observatie in stand en beweging en een palpatie (het betasten van de hond, als dit kan).

 

Misschien heeft u wel een specifieke hulpvraag, of bent u geadviseerd door een medisch specialist om met massages te starten en daar kunnen we u dan ook mee helpen. U krijgt na elke sessie huiswerk zodat u ook thuis het proces kan voortzetten.

 

Om massages af te spreken voor uw hond kunt u zich melden via de contactpagina o.v.v Massage.

Ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op.

Het 1ste gesprek is telefonisch en vervolgens krijgt u een uitgebreide vragenlijst gemaild du u zo volledig mogelijk moet invullen en terugmailen.

Het 1ste consult ( bij mij locatie) duurt ca 1-1,5 uur. Aan de hand hiervan maken we vervolgafspraken.

De vervolgsessies duren ca 30 -45 minuten .

Houdt er rekening mee dat er meerdere sessies nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken, en u zelf ook een groot deel betrokken wordt!

Ik heb de opleiding Massage voor honden Basis en Massage voor honden gevorderden gevolgd bij Kynomassage. 

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial