Daniëlle Meskers

06-12590560

Steppen

Steppen is iets wat kleine kindjes doen…..nou, niets is minder waar. Steppen is juist ook voor volwassenen heel geschikt om te doen. Met of zonder hond. Alleen of in een groep, snelle tochtjes of juist toeren van terras naar terras. Als je met je hond samen stept loopt je hond in draf, tussen de 8-15 km per uur. Fietsend is dit langzaam, steppend precies goed voor hond EN baas.

 de steps

Steppen heeft een aantal voordelen ten opzichte van fietsen met je hond:

  • Het tempo komt beter overeen.
  • Conditie bouwen zowel mens als hond in hetzelfde tempo op.
  • Als jij vermoeidheid voelt, dan voelt je hond dat ook.
  • Benen en voeten zijn dichter bij de grond, meer stabiliteit.

 

 

 

Steppen Bas & Skye

Verder verbruik je meer calorieën met steppen dan fietsen of wandelen en gebruik je meer spieren in je lichaam zowel in kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en eventueel snelheid. (als je met je hond samen stept, pas je dit natuurlijk aan aan de snelheid van je hond). Deze 4 moeten in evenredigheid ontwikkeld worden.Je hond kan naast je lopen, met een tuigje en lijn vast aan je heupband, of aan een walky dog. Of op de veilige plekken los, als dat bij je hond past. Of in een mand voor de kleine hondjes…..

 

In principe kan elk mens en elke hond steppen. Je hond moet wel (bijna) uitgegroeid zijn, bij de middelgrote rassen is dit ongeveer als ze 1 jaar zijn. grote rassen iets later, kleine iets jonger. Natuurlijk pas je de activiteit aan naar wat je wil en kan. Kleine honden hebben een andere paslengte als grote honden en daardoor zal er verschil in draaf tempo zijn. Draf is de meest energie gunstige manier van lopen in dit tempo, galop is te belastend voor de gewrichten. Gaat je hond in galop? Dan step (of fiets)je te hard.

Wil je ook een keer proberen? Neem dan contact op voor een priveles op afspraak ( kosten zijn €50 voor les van 1 uur)

 

 

 

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial