Daniëlle Meskers

06-12590560

Ode aan onze huskys

Hoe het allemaal begon….ode aan mijn 2 huskys

Skye (♥1-6-2010- †17-8-2015) kwam bij ons in 2010, als pupje van bijna 9 weken. En de wereld veranderde op slag. Van de ene op de andere dag werden we ons ervan bewust dat een hondje veel positieve energie kan geven. Als een spiegel op de mindere dagen. Als extra zonneschijn op de blije dagen. Van haar heb ik geleerd om de dingen een positieve draai te geven. Ik ging steeds meer mogelijkheden en uitdagingen zien inplaats van valkuilen en belemmeringen. Als ik positief was kregen we samen steeds meer voor elkaar. Nou was Skye wel een heel berustend hondje,maar als ze geen zin had was het een echte hus, zelfstandig en eigenwijs. We deden samen de meest vreemde dingen (voor een hus dan, want die staan meestal alleen voor een slee of step en trekken ), we zijn gaan Treibballen (?), doen Braingames (hersenwerk), gaven elkaar vertrouwen tijdens Balansoefeningen, kortom we werkten SAMEN! Helaas hebben we in 2015 afscheid van haar moeten nemen. (lees meer over Skye..)

 

In 2012 kwam Blue Summit (♥31-3-2012- †3-9-2020) , een klein Toppertje. Met een totaal ander karakter, wat weer voor extra uitdagingen zorgt. Van nature een iets onzeker meisje, dat vaak steun vraagt, maar die ook overal als de kippen erbij wil zijn. Gedreven door haar nieuwsgierigheid, haar aanhankelijkheid en leergierigheid heeft ze al veel dingen onder de knie. Vaak keek ze de kunst af bij Skye, en moet daardoor ook vaak afgeremd worden. Het blijft een hus, “Kijk mij, je ziet toch dat ik het trucje al ken, je hoeft me niks te vertellen hoor, ik kan het ook al zelf”.

Na het overlijden van Skye, hebben we besloten dat het het beter was voor Summit om er een vriendinnetje bij te krijgen. En zo kwam Qilaq (♥11-11-2015) Dit betekent Sky/Heaven in Inuit-taal, begin 2016 bij ons. Een pittige tante! Ook zij krijgt een belangrijke rol binnen Qimmiq en we zijn benieuwd hoe zich dat ontwikkeld.

 

Omdat ik al meer dan 20 jaar lesgeef in de sportwereld, was de overstap naar de hondenwereld een vanzelfsprekende. Als ik met mijn twee hussen-dames dingen kan bereiken die niet zo voor de hand liggen, dan weet ik dat ik dat ook kan leren aan andere hondenbaasjes. Na een drie-tal jaren bij de hondenschool actief te zijn, is het tijd voor uitbreiding. En er niets zo leuk dan te zien hoe een hond leert, hoe de baas leert en er een geweldig samenwerkingsverband ontstaat! Een klein feestje!

 

Dus het ontstaan van Qimmiq-Sportieve Honden Trainingen is een Ode aan mijn Siberische Husky’s, Skye en Summit en Qilaq. En aan de Hond in het algemeen, een bijzonder wezen!

Lees meer: Wie ben ik…

Lees meer: Skye……….

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial