Daniëlle Meskers

06-12590560

Treibball

Treibball is een jonge hondensport die erg in opkomst is. Ontwikkeld door een Nederlander die in Duitsland woont, vandaar dat de Duitse naam. Treibball is een sport die voor alle honden geschikt is, jong en oud. Een sport waarbij een positieve houding van de baasjes belangrijk is! Uiteindelijk werk je met je hond op afstand dus de vertrouwensband is een belangrijk element.

 

 

 

 

Het spel wordt gespeeld met 8 grote ballen, liggend in een driehoek (zoals biljartballen), op 20 meter afstand van een doel. De bedoeling is dat de hond één voor één de ballen ‘binnen drijft’. Het baasje blijft tussen de doelpalen staan en geeft de hond aanwijzingen.

 

Je snapt, het vergt enige tijd en inzet om zover te komen! Juist de weg er naar toe is een boeiende! We beginnen met 1 bal, en het aanleren van een aantal basis commando’s. zoals de Comeby, Away, Out, Stop, Links, Rechts en natuurlijk de Push. Als deze er goed inzitten, zowel bij baas (!) als hond, en in verschillende oefeningen kunnen worden uitgevoerd, gaan we uitbreiden naar meerdere ballen. Ook dan weer in kleine, rustige stappen om het vertrouwen op te bouwen. werken met drie ballen is echt anders als met één. Maar ook kunnen parcourtjes worden afgelegd met de ballen, en zo krijgt het Treibball een andere dimensie.

 

We houden rekening met de verschillen in honden, dus iedereen traint ook op zijn eigen nivo. Heb je een drukke hond, dan doen we rustige oefeningen, heb je een onzekere hond dan geven we weer andere tips. Deze sport is echt voor alle honden geschikt, mits het baasje de juiste trukendoos opentrekt. Mijn husky’s, een ras dat graag trekt, heb ik leren duwen……

 

Lijkt het je leuk om eens kennis te maken met deze sport, dan kun je je inschrijven voor een WORKSHOP van ca 2 uur.

Slaat het virus dan toe, kun je verder met een CURSUS van 10 lessen van 1 uur. (zie Agenda)

 

 

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial